Holdbeskrivelser

Vi skaber et rum – en pause og tid til dig i din hverdagen, som giver dig mulighed for at opøve din evne til, at mærke dig selv fysisk, mentalt, følelsesmæssigt og hvor du bliver bevidst om egne grænser og kan reagere sundt herpå i hverdagen. Yoga og Meditation styrker dine ressourcer, din koncentration, opmærksomhed, kreativitet og dit mentale overskud. Træningen kan bidrage til, at forebygge sygdom, smerter i bevægeapparatet som ondt i ryggen, hovedpine og migræne. Yoga og meditation nedsætter stress i kroppen ved aktivt at hjælpe hormonsystemet i balance.

Du vil opleve, at du får fornyet energi, får en afslappende virkning i både krop og sind og bedst af alt finder du vejen hjem i dig selv. På vores hold er max 8-10 deltagere, så der er god plads og tid til den enkelte. Træningen foregår på måtter, og der bruges ind imellem træningsredskaber som fx bolde (pilates).

Vi har måtter mv, men har du dit eget udstyr som du er glad for at bruge må du gerne medbringe dette. Medbring evt også et lille håndklæde og gerne noget at drikke.

Hver session er 75 min og afsluttes altid med en savasana. (Der vil kunne forekomme ændringer af instruktør f.x. ved sygdom)

For Alle

For alle er for ALLE – du kan uanset niveau deltage på dette blandede hold.

For alle giver deltageren et skønt mix af øvelser/stillinger som man som deltager kan gå ind i med det man vil give – med tanke på at det skal være uden smerte og ubehag at dyrke yoga.


Yin Yoga

I dette yin yoga forløb anvender vi lange bløde stræk for, at nå kroppens bindevæv og derigennem løsne op for fysiske og mentale spændinger.

Hvert stræk holdes mellem 3-7 min, og der er derfor god tid til at give sig hen til en stilling og dens forløsende potentiale. De fleste stillinger udføres siddende eller liggende, og vi bruger gerne puder, tæpper mm til at støtte kroppen i de lange, dybe stræk. Mellem stillingerne kan der være langsomme nærværende bevægelser for at understøtte roen og blødheden. Vi afslutter hver klasse med en kort afspænding.

​Alle er velkommen, og ingen tidligere erfaring er nødvendig.

Yoga Nidra

Yoga Nidra betyder ” yogiens søvn”. Du skal forestille dig en lang dyb afspænding, hvor du ligger varmt og godt uden fysisk bevægelse, imens jeg med min stemme guider dig ind i en meditativ afstressende tilstand. Du kan opleve, at befinde dig i en dyb afspændt tilstand, der ligner søvn, og samtidig være bevidst opmærksom.

– reducere stress

– styrke dit immunforsvar

– give dig mere energi og større overskud

– hjælpe dig med at få en bedre søvn

– forbedre din koncentration og hukommelse

– reducere fysiske og mentale spændinger

– mildne migræne

Yoga for begyndere og let øvede

Dette yoga hold er for begyndere, eller dem, som kun har ganske lidt erfaring med yoga og gerne vil i gang med en regelmæssig yogapraksis.


Vi starter stille og roligt op med nogle af de helt basale yogastillinger/-øvelser, og der vil typisk være fokus på både stræk, styrke og balance i løbet af en klasse, så hele kroppen bruges eller udfordres. Undervejs i forløbet vil du stifte bekendtskab med nye øvelser men også vende tilbage til allerede "kendte" stillinger, så du kan opleve, at der er en udvikling i din yogapraksis.


Desuden vil vi på hver klasse arbejde med åndedræt og kropsopmærksomhed. Klassen afsluttes med en kort afspænding.


Alle er velkommen, og ingen tidligere erfaring er nødvendig.

Intro /begynder hold

Velkommen til klassen intro for begyndere

Klassen er bygget op omkring klassiske yoga stillinger, hvor tilgangen er let med mulighed for at udfordre dig selv. Langsomt vil du opleve en positiv forandring både fysisk og mentalt.

Der er både mulighed for sved på panden, gode dybe stræk med fokus på vejrtrækningen og at mærke efter hvad der sker i kroppen.

Timen afsluttes altid med en savasana.

Alle, både mænd og kvinder er velkommen.

Hensynstagende

Hensynstagende Yoga

Hensyn er i fokus. Holdet er for dig, der måske har udfordringer med ryggen, knæet, nakken eller andet. Det kan være efter skade, operation, gigt, sygdomsforløb eller lignende, eller bare vil have en rolig træning.

Din instruktør tager hensyn og graduerer øvelserne til dig.

Øvelserne foregår mest siddende eller liggende og vi bruger ekstra yoga udstyr til hjælp i øvelserne.

Yoga hjælper dig til at opbygge styrke og smidighed igen. Samtidig har yoga en positiv indflydelse på dit immunsystem og din balance både fysisk og mentalt.

Holdet er for alle uanset alder eller kendskab til yoga.

Hatha Yoga for alle

Hatha yoga for alle

Er et hold hvor du kan deltage uden erfaring, og hvor du vil blive blidt udfordret uanset dit niveau.

På klassen Startes der med en kort intro til træningen og det er de klassiske yoga stillinger der praktiseres.

Der afsluttes altid med en savasana

Pilates

Pilates er en træningsform, der styrker kernemuskulaturen med fokus på bækken, mave, ryg, lænd, hofter og skuldre. Øvelserne afspænder samtidig musklerne, så du bliver både stærk og smidig. Der arbejdes med både de synlige og de usynlige, dybe muskler, som du måske ikke engang vidste, du havde.

En stærk kernemuskulatur bidrager til en bedre kropsholdning, så du kan bevæge dig bedre og mere hensigtsmæssigt i din hverdag.

Åndedrættet bruges aktivt i øvelserne for at øge deres effektivitet. At trække vejret dybt og med kvalitet giver øget energi.

Du lærer de grundlæggende pilates principper, positioner og øvelser. Pilates er en yderst effektiv og alligevel skånsom træningsform, hvor alle kan være med uanset alder, køn og kroppens tilstand. Øvelserne tilpasses den enkelte, så du vil opleve en udvikling af kroppen, kropsbevidstheden og velvære over tid.

Mindful Yoga

I mindful meditation & yoga har vi fokus på at træne og opøve større bevidsthed om åndedrættet, både i meditationerne og i yogaøvelserne. Vi lærer øvelser der virker restituerende, beroligende samt energigivende. Da vejrtrækning er i tæt relation til din krop og dine tanker har vi, ved bevidst at have opmærksomhed på vores vejrtrækning, mulighed for, at ændre og styrke den tilstand vores krop og sind er i. 

Selv om yoga øvelserne kan være meget langsomme og stillestående, vil der altid være en lille spænding eller bevægelse i musklerne og du kommer i kontakt med det der sker i din krop og i dit sind. 

Yoga styrker svage områder i din krop og du får spændinger til at slippe. 

Det er dog vigtig at nævne at gennem mindful yoga er det ikke indlæringen af krævende stillinger vi har fokus på, men oplevelsen af nærvær og flow med bevist opmærksomhed på bevægelserne sammen med åndedrættet.

Mindfulness MBSR 8 ugers Kursus

MBSR kursus baseret på Jon Kabat-Zinn.

Du lærer gradvist om mindfulness og meditation. Ikke mindst lærer du en helt masse om dig selv. Hvordan din krop og sind er under konstant påvirkning af dine tanker og følelser.

Du får en forståelse for hvorfor tingene hænger sammen, hvordan dit nervesystem bliver påvirket og hvad du selv kan gøre for at opnå mere nærvær, ro og balance.

Redskaberne er meditation, yoga og åndedrætsøvelser. Samtidig bliver dette kursus understøttet af min viden om nervesystemet fra min master i Neuro kommunikation/ psykoterapien som ergo- og kropsterapeut.

Hold er typisk efterår og vinter. Min 7 deltagere.

læs mere

Breathe Workshop

Optimer dit åndedræt.

Når vi bevidst arbejder med vores vejrtrækning har vi mulighed for, at ændre og styrke den tilstand vores krop og sind er i.

Ved rent faktisk at kontrollere og være bevidst om dit åndedræt vil du få mere ilt rundt i kroppen, få mere energi til hver enkelt celle, have lettere ved at skille dig af med affaldstoffer samt at få mere ro i dit nervesystem.

Vi øver åndedrætsteknikker og du får en forståelse for hvorfor det virker på dit nervesystem.

Herved bliver du bedre til at takle en stresset hverdag med de krav og udfordringer der nu følger.